24 Μαρτίου 2015

Σε αφαίρεση ωοθηκών προχώρησε η Αντζελίνα ΤζολίΣε αφαίρεση ωοθηκών προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί

Νέα Υόρκη
Σε επέμβαση αφαίρεσης ωοθηκών και σαλπιγγών υπεβλήθη προληπτικά η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί
για να αποφύγει τον καρκίνο.

Όπως έγραψε στην εφημερίδα New York Times επέλεξε την χειρουργική επέμβαση, καθώς φέρει γονίδια που προδιαθέτουν σε ποσοστό 50% την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών/

Πριν από δύο χρόνια, η Αντζελίνα Τζολί, η μητέρα της οποία πέθανε στα 56 της από καρκίνο, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή.

«Δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτές τις αποφάσεις» είχε δηλώσει τότε.

Στο άρθρο της στους New York Times η 39χρονη ηθοποιός τονίζει: «Η επέμβαση αυτή είναι λιγότερο πολύπλοκη από την μαστεκτομή, αλλά οι επιπτώσεις είναι είναι πιο σοβαρές. Οδηγούν τη γυναίκα σε αναγκαστική εμμηνόπαυση». Η ηθοποιός θα προχωρήσει μετά την επέμβαση σε ορμονοθεραπεία.

«Δεν είναι δυνατόν να αποφύγω όλους τους κινδύνους, καθώς παραμένω επιρρεπής στον καρκίνο. Θα εξετάσω όλους τους φυσικούς τρόπους για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Νιώθω γυναίκα και στηρίζω τις επιλογές που κάνω για τον εαυτό μου και την οικογένειά του. Ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν θα πουν πότε ότι "η μαμά πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών"» γράφει η Τζολί.
Η Ζολί, που έχει κερδίσει τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο Βραβεία SAG, του αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών στο Χόλιγουντ, και ένα Όσκαρ, έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στην ανθρωπιστική δράση. Ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δεν διστάζει να συνοδεύει ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες όπου μαίνονται κρίσεις.
    Newsroom ΔΟΛ