20 Μαρτίου 2015

Οι αισιόδοξοι ζουν περισσότερα χρόνια

Όσο πιο αισιόδοξα αντιμετωπίζει κάποιος τη ζωή τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει, λένε οι ερευνητές του University College of London, καθώς σε πρόσφατη μελέτη τους ανακάλυψαν ότι οι απαισιόδοξοι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη ή να νοσήσουν από κάποια σοβαρή ασθένεια.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 369 ασθενών, οι οποίοι είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα ασταθούς στηθάγχης και καρδιακής προσβολής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicin, οι πιο απαισιόδοξοι εξ αυτών εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν ένα σοβαρότερο σοβαρό πρόβλημα υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Αντίθετα οι πιο αισιόδοξοι ασθενείς είναι θετική στάση και καλύτερο ψυχισμό, συνεπώς είχαν ελάχιστες πιθανότητες ενός σοβαρότερου περιστατικού.
Επιπροσθέτως οι απαισιόδοξοι ασθενείς εξακολουθούσαν να καπνίζουν ακόμα και μετά την ασθένεια τους ενώ αντίθετα η πλειονότητα των αισιόδοξων ασθενών σταμάτησαν το κάπνισμα και έδειχναν τη διάθεση να ξεκινήσουν πιο υγιεινή διατροφή αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα τους.