24 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Αθήνα
Την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασαν ομόφωνα, με ψήφισμά τους, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες, Δευτέρα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Διδασκάλων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της κίνησης «Δεν Ξεχνάμε» που εκπροσωπούν την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους καλούνται να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας.
Ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης ανέφεραν ότι εάν δεν αλλάξει η απόφαση, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές, προκειμένου να προστατεύσουν τους μαθητές.
Το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Κορυδαλλού και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων του δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ζητείται να παρέμβει για τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.
Επίσης, με το ψήφισμα ζητείται η παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Newsroom ΔΟΛ