17 Μαρτίου 2015

Κουίκ: Θα διεκδικήσουμε δισεκατομμύρια από γερμανικές εταιρίες για σκάνδαλα

Κουίκ: Θα διεκδικήσουμε δισεκατομμύρια από γερμανικές εταιρίες για σκάνδαλα

Αθήνα
Τη θέση ότι η κυβέρνηση για κάθε απόφαση που θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα πρέπει να λαμβάνει ένα ισοδύναμο μέτρο εξέφρασε ο υφυπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τ. Κουίκ. Δίνοντας ένα παράδειγμα για τα ισοδύναμα αυτά μέτρα, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος θα διεκδικήσει πολλά δισεκατομμύρια από γερμανικές εταιρίες για σκάνδαλα.
«Δεν λέω μόνο τη λέξη δημοσιονομικό κόστος, λέω και τα ισοδύναμα. Θα υπάρξουν ισοδύναμα. Δηλαδή όταν παίρνεις ένα μέτρο θα ξέρεις από που αλλού θα το βρεις. Και νομίζω ότι αυτή η ιστορία των 100 δόσεων βάζει επάνω στο ταμείο μέτρα ισοδύναμα» παρατήρησε, μιλώντας στο Μega.
Προανήγγειλε επ' αυτού ότι ο Πάνος Καμμένος θα διεκδικήσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από γερμανικές εταιρίες για σκάνδαλα, τα οποία και φιλοδοξεί να μπουν στα κρατικά ταμεία.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Πεντάγωνο 120 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με πιθανή εμπλοκή των θεσμών στα νομοσχέδια που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέπαμε να εμπλακούν γιατί είναι θέματα που αφορούν στην αξιοπρέπεια του Έλληνα, στο χαμόγελο του Έλληνα και ένα καλύτερο αύριο του Έλληνα, το δημοσιονομικό κόστος το υπολογίζουμε στις σκέψεις αυτές».
Newsroom ΔΟΛ