20 Μαρτίου 2015

Υπουργός προς καθηγητές: «Αντί να κάνετε απεργίες, πάρτε με τηλέφωνο»


Υπουργός προς καθηγητές: «Αντί να κάνετε απεργίες, πάρτε με τηλέφωνο»
Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή

Έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Παιδείας της τοπικής κυβέρνησης του Μπουένος Αϊρες, προκειμένου να βάλει τέλος στο βάσανο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Ο Εστέμπαν Μπούλριτς μοίρασε στους καθηγητές το κινητό του τηλέφωνο, ζητώντας τους να τον καλούν, αντί να απεργούν.

* Για την ιστορία, της τοπικής κυβέρνησης του Μπουένος Αϊρες ηγείται ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος τον Οκτώβριο θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Δεν θα βρει βέβαια απέναντί του τη μεγάλη πολιτική του αντίπαλο, Κριστίνα Φερνάντες, καθώς η νυν πρόεδρος δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Μιλώντας σε συνέδριο, ο υπουργός Μπούλριτς εξήγησε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα από τη στιγμή που έδωσε το τηλέφωνό του.

Αρχικά, δεχόταν ατελείωτες κλήσεις για μισθολογικά ζητήματα, θέματα που είχαν να κάνουν με τη στέγαση σχολικών μονάδων, αλλά και συνδικαλιστικές γκρίνιες.

Όπως αναφέρει το BBC, στην αρχή οι κλήσεις ήταν σε άγριο τόνο μέχρι οι καθηγητές να συνειδητοποιήσουν ότι πράγματι μιλούσαν με τον υπουργό.

Υπάρχει και η κλασική ιστορία: κάποιος τηλεφώνησε στον υπουργό στις 2 τα ξημερώματα για να του πει ότι είχε καθυστερήσει η μισθοδοσία του.

Περίπου ένα τέταρτο αργότερα, ο διαμαρτυρόμενος εκπαιδευτικός λάμβανε μία κλήση: «Σας μιλά ο υπουργός Παιδείας» άκουσε να του λένε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Στην αρχή έπεσε σιωπή. Μετά απλά ενημερώθηκε (από τον υπουργό) ότι το πρόβλημά του είχε τακτοποιηθεί...

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ