ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- http://alexandria323232.blogspot.com/ email: gdsdgreece@gmail.com ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ειναι ομως αναφαιρετο δικαιωμα οιουδηποτε να μας ζητησει γραπτως την αποσυρση αναρτησης αιτιολογωντας εμπεριστατωμενα το αιτημα αποσυρσης
19 Νοεμβρίου 2009
Προσωπική του μάχη θεωρεί ο Γ. Παπανδρέου την ανοιχτή διακυβέρνηση
Ευρύ διάλογο με την κοινωνία ώστε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συναίνεση των πολιτών στις πολιτικές που θα ακολουθήσει, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος της απόκλισης από την πραγματικότητα», τόνισε ο ο πρωθυπουργός για την κατάσταση που παρέλαβε, προαναγγέλλοντας πολιτική ανατροπών.
Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει ως άλλοθι για την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων. Τόνισε ότι όλα εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε θα υλοποιηθούν, σε βάθος τετραετίας, όμως. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε ως βαθιά ρίζα του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το ίδιο το κράτος, παρομοιάζοντας την κρατική μηχανή με ένα τείχος, το οποίο ορθώνεται καθημερινά μεταξύ της κυβέρνησής μας και του πολίτη. "Εάν αυτό το τείχος δεν το σπάσουμε για να ανοίξουμε πραγματικούς διαύλους συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και της πολιτείας, πολύ σύντομα και το εννοώ, πολύ σύντομα, θα είμαστε μέρος του προβλήματος", υπογράμμισε.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν δύο πράγματα, σημείωσε: Τα πραγματικά σημερινά δεδομένα και το δικό μας σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για τις μεγάλες αλλαγές, στις οποίες προχωράμε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το 2010 θα αποτελέσει έτος ρήξης με τα κακώς κείμενα σε πέντε βασικούς τομείς: Το κράτος, το αναπτυξιακό πρότυπο και την οικονομία, την παιδεία και την οικονομία, την πρόνοια και τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας. Όσον αφορά στην κυβερνητική πολιτική, δήλωσε ότι έχει διπλή στόχευση, τη διαχείριση της κρίσης -της μεγαλύτερης που πέρασε η χώρα από τη μεταπολίτευση, όπως είπε- και της υλοποίησης ανατροπών και ριζικών αλλαγών.
Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε προσωπική διάσταση στη διαδικασία στελέχωσης του κράτους μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη δική του μάχη για διαφάνεια και χτύπημα του πελατειακού και διεφθαρμένου συστήματος.