18 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΜΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΠΡΟΣ κ.κ. ΠΡΟΕΔΡΟ Σ.Α.Ε
ΚΟΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΚΑ
ΚΟΙΝ κ ΔΗΜ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ -ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κοιν ΄ Υφυπουργο Εξωτερικων Αθηναι  αρμοδιο για θεματα αποδημου ελληνισμου

Αξιοτιμοι Κυριοι

ΘΕΜΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Μετα απο διαφορες συζητησεις , σχεδον ολη η Ελληνικη παροικια της Αλεξανδρειας ζητα την ισονομια με ισα δικαιωματα με καθε Ελληνικης καταγωγης Ελληνα της Αιγυπτου για τους αδελφους μας Ελληνοκυπριους που ζουν στην Αλεξανδρεια , οι οποιοι μονο στα χαρτια δεν θεωρουνται Ελληνικης καταγωγης, ενω οι ιδιοι απο αρχαιοτατων χρονων εχουν χαρακτηρισθει Ελληνες ,εχουν πολεμησει για την Ελλαδα εχουν την ιδια Ελληνικη σημαια τον ιδιο εθνικο υμνο και την ιδια θρησκεια.
Μετα την ενταξη της Κυπρου στην Ε.Ε.εχουν ισα δικαιωματα με κρατη μελη της Ε.Ε.,και ειναι καιρος ,να τροποποιησουμε το καταστατικο της ΕΚΑ, ωστε να διδεται στους Ελληνοκυπριους το δικαιωμα του "εκλεγεσθαι" στις εκλογες της ΕΚΑ , εις τροπον ωστε να βαζουν και εκεινοι υποψηφιοτητα για το προεδρειο της ΕΚΑ

Ελληνοκυπριοι αδελφοι μας που ζουν στην Αλεξανδρεια μας απεστειλαν παλαιοτερο αιτημα τους του ετους2002 ! το οποιο εμεινε αναπαντητο και το οποιο δημοσιευμουμε αυτουσιο ως εχει¨
====================

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 30-12-2002

k. Χ. Κατσιμπρή,

Αξιότιμον Πρόεδρο ΕΚΑ,

Και Αξιότιμα Μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου,
Αξιότιμοι Κύριοι,

Σύμφωνα με το άρθρο αρ. 23 παράγραφος 7, του καταστατικού μας, παρακαλούμε εμείς τα κάτωθι υπογράφοντα τακτικά μέλη της Ε.Κ.Α., όπως συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της ετήσιας τακτικής γενικής συνελεύσεως η εξέταση της εισηγήσεως μας με θέμα:
Την αποδοχή εγγραφής των ομογενών Ελλήνων Κυπρίων αδελφών μας ως ισότιμα τακτικά μέλη της πρεσβυγενούς μας Ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας.

Βασίζομεν την άνωθι εισηγησή μας με βάση τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες που επικρατούν για τον απόδημο Ελληνισμό και που απαιτούν:
1. Την αναγκαία αύξηση του αριθμού τακτικών μελών στους Ελληνικούς οργανισμούς, ΕΚΑ, ΕΝΟΑ, κτλ.
2. Η ελληνικότητα, η συντήρηση, η δράση και η παρουσία των σωματείων μας εξαρτάται ακριβώς σήμερα από την συγκέντρωση της ομογένειας μέσα σε αυτά
3. Η Κυπριακή πατριά που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής ομογένειας στην Αίγυπτο – Προσέφερε και Δύναται να προσφέρει ακόμη πολλά στην Πρεσβυγενή Κοινότητα Αλεξάνδρειας
4. Οι Κύπριοι υπήκοοι αναγνωρίζονται απο την Ελληνική Επικράτεια ως Ομογενείς με Εθνική καταγωγή Ελληνική όπως ακριβώς αναγράφεται στις Ταυτότητες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της Ελληνικής Δημοκρατίας
5. Οι Κύπριοι είναι μέλη πολλών Ελληνικών σωματείων της πόλεως μας.. Αναγνωρίζονται δε, έλληνες το Γένος απο τον Ναυτικό μας Όμιλο και έχουν το δικαίωμα να παρίστανται στις Γενικές συνελεύσεις αυτού με όλα τα δικαιώματα των Τακτικών μελών.
6. Επιπρόσθετως, η ΕΚΑ δέχεται τους Ομογενείς Ελληνοκυπρίους ως μέλη του εντευκτηρίου της (πρώην αθλητική ένωση) με ετήσια συνδρομή 60 Λ.Α όπως ακριβώς τα μέλη της, ΕΝΩ ΔΕΝ τους δέχεται να είναι τακτικά μέλη αυτής της ίδιας κοινότητος, τακτική που βλάπτει αντί να οφελεί.

Ευχόμεθα όπως η πρόταση μας αυτή τύχει της πλήρης κατανόησης, και το όλο θέμα λάβει αίσιο τέλος όπως προσδοκεί η πλειοψηφία της Αλεξανδρεινής Ελληνικής ομογενείας..
Είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίξετε την δίκαιη εισήγησή μας.
Στην περίπτωση κατά την οποία, απατείται η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνελεύσεως, παρακαλούμε όπως γίνει αυτή συγχρόνως με την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Υπόψιν, - Α.Θ.Μ Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Πέτρο Ζ’.

Γενική Πρόξενο Αλεξανδρείας κα Κ. Αθανασιάδου
Αναπληρωτή Πρόεδρο Αποδήμου Ελληνισμού και επίτιμο Πρόεδρο ΕΚΑ κ. Σ. Ταμβάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ