28 Νοεμβρίου 2009

Η οικονομία επί τάπητος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση για την οικονομία έκανε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημερα Σάββατο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία το τελευταίο 24ωρο δέχθηκε πιέσεις από μαζικές ρευστοποιήσεις ομολόγων και μετοχών, αλλά και δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης στις Πρέσπες:
Η οικονομική κρίση την οποία περνάμε, αυτή η δυσκολία που περνάει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος, μπορεί να αντιμετωπιστεί αν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και πάμε σε μια πράσινη ανάπτυξη.

Να επενδύσουμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, οι πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η ελπίδα για το αύριο» δήλωσε.
, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε τονίσει ότι οι κινήσεις που παρατηρούνται δεν επηρεάζουν το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες, ενώ επισήμανε ότι το πρόγραμμα κρατικού δανεισμού για το 2010 θα είναι μικρότερο του 2009.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εκθέσεις των διεθνών οίκων για την ελληνική οικονομία, είπε ότι υπάρχουν αρνητικές και θετικές εκθέσεις για τα προβλήματα της οικονομίας που δεν είναι σημερινά, αλλά έχουν βάθος, ενώ πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις κάποιων χρηματοοικονομικών οίκων δεν αξιολογούν αντικειμενικά τα προβλήματα που υπάρχουν.
και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές. «Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι υψηλοί και βελτιούμενοι» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να απεμπλακούν το 2010 από το σχέδιο κρατικής στήριξης.