24 Νοεμβρίου 2009

Εμπόριο ναρκωτικών: 12 χρόνια φυλάκιση σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ποινή φυλάκισης 12 ετών επέβαλε αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Δ.Αλεξόπουλο, ο οποίος πριν από σχεδόν εννιά χρόνια, το 2001, είχε συλληφθεί στην Καλλονή της Λέσβου για υπόθεση ναρκωτικών.
Μέχρι να φθάσει τελικά χθες η υπόθεση στο ακροατήριο, είχαν ζητηθεί και είχαν επιτευχθεί από πλευράς του επίορκου αστυνομικού, πρώην υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής Λέσβου, επτά αναβολές, ενώ την Παρασκευή ζητήθηκε και ένατη αναβολή, αίτημα που αυτή τη φορά δεν έγινε δεκτό!
Οπως αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, για τη δράση του αξιωματικού είχαν ενημερωθεί στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οπως κατατέθηκε, οι «αδιάφθοροι» είχαν μπει στο σπίτι του αστυνομικού στην Καλλονή από το παράθυρο, ενώ ο ίδιος ήταν μέσα, και είχαν βρει μια ζυγαριά ακριβείας καθώς και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.
Οπως κατατέθηκε και αποδείχθηκε ο αξιωματικός ήταν κανονικός έμπορος ναρκωτικών σε συνεργασία με δύο άλλους, έναν υπαξιωματικό του Στρατού και έναν πολίτη.
Καταπέλτης σε βάρος του αστυνομικού ο εισαγγελέας της έδρας, Αντιεισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος και ζήτησε την ύψιστη δυνατή ποινή για τον αστυνομικό. Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον στρατιωτικό, ενώ αθωώθηκε ο πολίτης που είχε κατηγορηθεί στην ίδια υπόθεση.