20 Νοεμβρίου 2009

ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ
Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας, Πριγκίπισσα Έλενα,χωριζει.

Επιβεβαiωθηκαν οι φημες  ότι οι Δούκες του Λούγκο είχαν αποφασίσει να χωρισουν "Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χωρισμός είναι οριστικος», τόνισε, ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του παλατιου.

Οι φήμες για κρίση στον γάμο της Dona Έλενα  τους τελευταίους μήνες, αλλά όλα είχαν διαψευσθεί από το παλατι και το ζευγάρι ειχε κανει μαζί δημοσιες εμφανισεις για να καταπνίξουν τις πληροφορίες αυτές. Η τελευταία φορά δημοσια εμφανιση της  Dona Elena ήταν την τελευταία Κυριακή του τελικού του Tennis Masters Series για  γυναίκες και ηλθαν με την κορη τους Βικτώρια Federica.
Ο γάμος της πριγκηπισας Έλενα έχει περάσει από πολύ δύσκολες στιγμές μετά από αγγειακά ατυχήματα όταν ο συζυγος της ο Δούκας του Lugo Don Jaime de Marichalar  υπέστη το 2001 και 2002 εγκεφαλική ισχαιμία με παραλυση της αριστερης πλευρας
.
Ακόμη και τότε είχε λεχθεί ότι το ζευγάρι είχε προβλήματα, αλλά η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας δεν είχε αφήσει το σύζυγό της, ανά πάσα στιγμή,  και τον συνόδευσε για μερικούς μήνες στη Νέα Υόρκη με τα δύο παιδιά τους, όπου Jaime de Marichalar ακολούθησε ορισμένες δύσκολες συνεδρίες αποκατάστασης.

 Παντρεύτηκαν στη Σεβίλλη στις 18 Μαρτίου 1995.
Στις  17,Ιουλιου  1998 γεννηθηκε  πρώτος ο γιος τους, Felipe Juan Froilan, πρώτο εγγόνι των Βασιλέων, και στις 9 Σεπτεμβρίου 2000, η κόρη τους Βικτώρια -Φρειδερικη