18 Νοεμβρίου 2009

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για πάταξη των «εγκληματικών οργανώσεων»
«Επικίνδυνο μίγμα εγκληματικότητας» χαρακτήρισε τις νέες οργανώσεις ένοπλης πάλης ο Μ.Χρυσοχοΐδης και -εξαπολύοντας πυρά κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου- έκανε λόγο για «φαινόμενο της ανοχής των τελευταίων χρόνων». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτά τα φαινόμενα.


Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real FM και ΣΚΑΙ, την Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στις νέες οργανώσεις, παρατήρησε πως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικές» με την κλασική έννοια, αλλά ότι αποτελούν για ένα «επικίνδυνο μίγμα εγκληματικότητας».
«Εδώ, το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, οι ληστείες τραπεζών εμπλέκονται με αυτό που λέμε τρομοκρατία. Τα περιλαμβάνει όλα αυτό το επικίνδυνο μίγμα εγκληματικότητας. Υπάρχει μίσος και καμία αναστολή. Όταν αποκαλυφθούν όλα θα δει και ο κόσμος ποιοι είναι πίσω από αυτές τις οργανώσεις» δήλωσε ο Μ.Χρυσοχοΐδης στον Real FM.
Παράλληλα, επιτέθηκε στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι οι οργανώσεις αυτές «είναι φαινόμενο της ανοχής των τελευταίων χρόνων».
Ακόμη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: «Θα πρέπει να ντρέπονται οι κύριοι Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης. Εγώ φοβάμαι για την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η αστυνομία» και επισήμανε πως όλα αυτά τα φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν με εκ βάθρων αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
«Δεν πάει άλλο. Το κοινό έγκλημα είναι μία απεχθής μορφή που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία. Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ άλλο αυτά τα φαινόμενα» τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και επανέλαβε ότι στο εξής η ανομία δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρξει απόλυτη αυστηρότητα στην παράβαση, αλλά και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του πολίτη. «Η επαγγελματική και σοβαρή αστυνομία έχει τον τρόπο να συμπεριφέρεται δημοκρατικά και παράλληλα να λειτουργεί αποτελεσματικά» είπε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε εάν φοβάται το ξέσπασμα επεισοδίων, για να απαντήσει: «Δε μας φοβίζει τίποτα. Θα πρέπει όμως να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όχι να μετατρέψουμε το θάνατο ενός παιδιού σε επέτειο. Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε».
Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε εκ νέου «γελοίο» το θέμα του νόμου για την ποινικοποίηση της κουκούλας και δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών για να καταργηθεί.