24 Νοεμβρίου 2009

Aναβιώνει η βεντέτα του '93 -στην ΝΔ

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΝ. ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οξύνεται η πόλωση όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το προβάδισμα Σαμαρά να παγιώνεται.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επιδιώκει την ανατροπή μέσα από τη μέγιστη κινητοποίηση του μηχανισμού της στις 29 Νοεμβρίου, όταν θα χρειαστεί να μετακινηθούν πολλοί νεοδημοκράτες που θα ήθελαν να ψηφίσουν για πρόεδρο. Ολα τα όπλα θα ριχτούν στο πεδίο της μάχης.
Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των «λοχαγών» και των υποστηρικτών τους πυκνώνουν καθημερινά και ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που στηρίζει την Ντόρα, άφησε αιχμές για το '93. «Θέλετε να θυμηθούμε κι εμείς τον Συμπιλίδη;» αναρωτήθηκε (ΝΕΤ). Κι όταν πιέστηκε από τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Φ. Ταυρή, που στηρίζει Σαμαρά, να κατονομάσει τα «golden boys» για τα οποία τούς κατηγορεί η Μπακογιάννη, απάντησε φωτογραφίζοντας τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΠ Χρήστο Χατζηεμμανουήλ: «Εσύ δεν παίζεις ΠΡΟ-ΠΟ; Δεν ξέρεις;» του είπε.
Ο Ταυρής επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη σε δύο επίπεδα. «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διπλή ηθική» είπε. «Να πρέπει να θυμόμαστε ποιανού γυναίκα ήταν (εννοούσε του Παύλου Μπακογιάννη), όχι όμως ποιανού κόρη είναι (του Μητσοτάκη). Εγώ πήρα πολιτική θέση απέναντί της διότι ο Μητσοτάκης απειλούσε να διαγράψει τη ΔΑΚΕ γιατί έδινε μάχη για το 8ωρο». «Αυτοσυγκράτηση απ' όλες τις πλευρές» ζήτησε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του «forum 2020». «Ψυχική ενότητα δεν υπάρχει όταν μιλάς εσύ πολιτικά και σου απαντούν με προσωπικές επιθέσεις, όπως διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στα μπλογκ» είπε.
Το παιχνίδι των προσχωρήσεων το Σαββατοκύριακο εστιάστηκε στον θεσσαλικό κάμπο. Ο Θανάσης Κοκκινούλης εμμέσως πήρε θέση υπέρ Σαμαρά κατά την επίσκεψη του υποψήφιου προέδρου στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. «Δεν έχει αγωνία ο Αντώνης αν τον στηρίζουμε, έχετε εσείς;» είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής.