25 Νοεμβρίου 2009

Ένας νεκρός σε πειρατεία στο Μπενίν

Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο στα ανοικτά του Μπενίν, σκότωσαν έναν Ουκρανό, μέλος του πληρώματός του, κι έκλεψαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου του σκάφους, ανακοίνωσε, χθες, ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας της Δυτικής Αφρικής Maxim Ajoio
Το Cancale Star, μήκους 230 μέτρων, υπό Λιβεριανή σημαία, μετέφερε 89.000 μ.3 αργού πετρελαίου από τη Νιγηρία όταν πειρατές έκαναν επιδρομή σ' αυτό σε απόσταση 18 μιλίων από τις ακτές του Μπενίν, δήλωσε ο Μαξίμ Αχογιό στους δημοσιογράφους.

"Επτά πειρατές διαφόρων εθνικοτήτων επιτέθηκαν στο πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Cancale Star", είπε ο Αχογιό. "Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου. . . ένας Ουκρανός σκοτώθηκε".

"Ένας πειρατής, που είπε ότι είναι Νιγηριανός, συνελήφθη από το πλήρωμα και μεταφέρθηκε στο Κοτονού για ανάκριση", συνέχισε ο Αχογιό.

Διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς εκλάπη από το χρηματοκιβώτιο, πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις πειρατών σε δεξαμενόπλοια, φορτηγά και άλλα πλοία έχουν γίνει όλο και πιο συχνές στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αφρικής, αλλά δεν είναι τόσο συχνές στα νερά των χωρών της Δυτικής Αφρικής.

Το 24μελές πλήρωμα του τάνκερ αποτελούν Ρώσοι, Λιθουανοί, Ουκρανοί και Φιλιππινέζοι, κατά τον Αχογιό.