22 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΙΧ ΛΙΑΠΗ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπολύει ο Μιχάλης Λιάπης, αναλύοντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.
Μιλώντας στον Κόσμο του Επενδυτή ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έβλαψε την παράταξη: «Και είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός για να την οδηγήσεις στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες να πέσει από την εξουσία.
» [...] Χαρακίρι δικαιούται ο καθένας να κάνει. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στο χορό του Ζαλόγγου, για ιδιοτελείς σκοπούς, αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο, κομματικά ασυγχώρητο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό.»
Ο ίδιος καταλογίζει στην πρώην υπουργό ότι με τους χειρισμούς της στην απόδραση καταζητούμενου στην υπόθεση Siemens, η ΝΔ έχασε έδαφος με αποτέλεσμα να ανοίξει και άλλο η ψαλίδα της διαφοράς.
Για την ιδεολογική τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Λιάπης υποστηρίζει ότι εφόσον εκλεγεί, «ο κ. Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι», εφόσον οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν το κόμμα.
Συνεχίζοντας αναφέρει: «Το κόμμα δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ».
Ζητά μάλιστα να μπει τέλος στην εναλλαγή προσώπων από πολιτικά τζάκια στην ηγεσία του τόπου, το οποίο θυμίζει τριτοκοσμικά καθεστώτα.
Τέλος, σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα bing bang επανίδρυσης. «Με γιουρούσια του τύπου 'άντε και πέφτει το ΠΑΣΟΚ σε λίγο', πάλι θα κουκουλώσουμε τα πράγματα».
phghdol