26 Νοεμβρίου 2009

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ¨ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ
Τη διαβεβαίωση ότι «θα αλλάξουμε την αστυνομία» έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η αστυνομία ανήκει στο λαό και στο έθνος. Δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δεν είναι κανενός μαγαζί, ούτε μπορεί κανείς να μιλάει εξ’ ονόματός της, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση».


Απευθυνόμενος δε στους αξιωματικούς, την επομένη των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο θέμα της αστυνομικής βίας, ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μην επιτρέψετε σε κανέναν να πουλάει πολιτικές ζαρντινιέρας και ράμπο.»

«Η βία φέρνει πόλεμο. Είμαστε ενάντια στη βία, οποιασδήποτε μορφής. Δεν θα ανεχθούμε ξανά την αστυνομική βία. Δε θα ξαναντροπιάσουμε το Αστυνομικό Σώμα με τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν έχουν θέση στην αστυνομία και σε κανένα Σώμα Ασφαλείας, τέτοιου είδους αστυνομικοί».

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης μίλησε επανειλημμένως για «μεγάλες αλλαγές» στην αστυνομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μία Ασφάλεια με δομές του '50».

«Θέλω αστυνομία σύγχρονη, όχι αστυνομία με γιουρούσια και μπουλούκια. Όχι αστυνομία η οποία ακολουθεί μεθόδους ασφαλίτικες του ’50. Αλλά μια αστυνομία η οποία χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες, έχει ένα καινούριο know-how, έχει μία σωστή οργανωτική διάταξη και αντιμετωπίζει το σύγχρονο έγκλημα, το οργανωμένο έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «μέχρι την Άνοιξη θα έχει αλλάξει πλήρως η Ασφάλεια Αττικής. Θα γίνει μια μεγάλη, εθνικής εμβέλειας Υπηρεσία, που θα παλέψει και θα καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι μπορούν πλέον να επικοινωνούν απευθείας μαζί του μέσω του Διαδικτύου, ότι έχει την πρόθεση να στηρίξει τα εισοδήματά τους, ενώ στηλίτευσε φαινόμενα όπως πολυήμερες άδειες για λόγους υγείας.

«Να τελειώνει η αδράνεια και η τεμπελιά και η παραίτηση και η φοβία, γιατί λένε κάποιοι ότι βρήκες εδώ μια αστυνομία υπό πλήρη παραίτηση και αδράνεια» είπε ο κ. Χρυσοΐδης.
* Ο Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας είχαν συνάντηση με τους 16 Ιρανούς πρόσφυγες που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας στα Προπύλαια, αιτούμενοι πολιτικό άσυλο. Τους ανακοινώθηκε ότι τίθενται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας (εξασφαλίζει κοινωνικές παροχές) και θα επανεξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου υπό το νέο σύστημα που θα ισχύσει σε λίγους μήνες.