21 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΤΚΩΒΡΗ

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΛΩΣΕ


Δεν θα ανεχθώ τα φέουδα»


«Θα πούμε την αλήθεια για την οικονομία ώστε να γνωρίζει ο λαός τα περιθώρια»

Δύο ισχυρά μηνύματα, προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς το σώμα των ψηφοφόρων, εκπέμπει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος «ανοίγει τα χαρτιά του» για τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στα πεδία της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και των θεσμών, στην περίπτωση κατά την οποία επικρατήσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, προειδοποιεί τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα προσωπικών στρατηγικών. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών. Όποιοι σκέπτονται έτσι, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αν και ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφήνει σαφώς να διαφανούν οι δυσχέρειες άσκησης έντονα φιλολαϊκής πολιτικής. Όπως σημειώνει, «εμείς δεν θα κρύψουμε τις αλήθειες για το πού βρίσκεται η χώρα, όχι για να ρίξουμε ευθύνες σε κανένα, αλλά για να αξιολογήσει και ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε». Επίσης, προσδιορίζει ως βασική προτεραιότητα των επόμενων μηνών «το νοικοκύρεμα της οικονομίας και την τόνωση της αγοράς», διότι άλλως «θα μπούμε σε βαθύτερη ύφεση», και προαναγγέλλει τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ακόμα πως οι θέσεις του κατά της διαπλοκής δεν συνιστούν «σημαία ευκαιρίας» και ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακόμη και εάν υπάρξουν αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματός του. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει την ενίσχυση του ρόλου του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως «κατάφερε να σπαταλήσει πεντέμισι χρόνια, χωρίς να αφήσει πίσω της κανένα απολύτως έργο».


«Το έργο μας θα είναι δύσκολο»
* Θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
* Εμείς, δεν είμαστε κρατιστές, θέλουμε τον ανταγωνισμό
* Η θλιβερή εικόνα της ακυβερνησίας τερματίζεται στις 4 Οκτωβρίου