29 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Αμετανόητος» ο πρωθυπουργός

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις χθεσινές ομιλίες του. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι «αμετανόητος» για τα μεγάλα σκάνδαλα, ενώ τον επέκρινε και για τη δήλωσή του σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικού σταθμό, σημείωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής αγνοεί πλήρως την απαγόρευση του νόμου για τις δημοσκοπήσεις. "Η πρώτη του απάντηση ήταν: «βεβαίως, ανατρέπεται ήδη η όποια δημοσκοπική διαφορά». Τώρα καταλαβαίνουμε από πού εκπορεύονται όλες οι φράσεις στελεχών, δεξιά και αριστερά, με τις διαρροές", επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, σε σχέση με τα σκάνδαλα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε "αμετανόητο" τον πρωθυπουργό. "Επιβεβαίωσε αυτό το οποίο πάντα πιστεύαμε, ότι στο ζήτημα των μεγάλων σκανδάλων, είναι απλώς αμετανόητος. Είπε ότι δεν έγινε κάτι παράνομο στο Βατοπέδι. Δεν έγινε κάτι παράνομο στα Ταμεία που έχασαν λεφτά. Δεν έχασαν λέει, μάλιστα, λεφτά τα Ταμεία", ανέφερε.
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και για τις κατηγορίες του Κώστα Καραμανλή προς το ΠΑΣΟΚ για "κομματική εμπάθεια", τονίζοντας: "δεν θυμάμαι ποτέ πρωθυπουργό να καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση εμπάθεια. Διαφωνίες ναι, σε ζητήματα χειρισμού, απόψεων. Αλλά κομματική εμπάθεια;". Μάλιστα, τόνισε πως για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε το σχέδιό του για την οικονομία.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολίασε και τα περί "κρυφού δανεισμού", καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για το έλλειμμα. "Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις γι’ αυτό και άρα οι πολίτες δικαιούνται να αναρωτιούνται. Και δικαιούνται να αναρωτιούνται και για ένα λόγο ακόμα, γι΄ αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες για τα ελλείμματα. Μέχρι προχθές, το έλλειμμα ήταν στο 6%. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι μάλλον έχει πάει στο 8%. Στον επόμενο τόνο, το έλλειμμα πόσο θα είναι; Εκεί έχουμε φτάσει. Δεν υπάρχει πλέον σοβαρότητα. Κάθε μέρα, ακούμε ένα διαφορετικό νούμερο για το έλλειμμα. Τα επιχειρήματα δε του υπουργού Οικονομίας ότι «αν αποδώσουν τα μέτρα μας, το έλλειμμα θα είναι χαμηλότερο» καταρρίπτονται από τα ίδια, τα δικά του στοιχεία", τόνισε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη συνέχιση της πρακτικής των επιχορηγήσεων από την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι διαθέτει μια λίστα από επιχορηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών και όπως τόνισε μέσα στις οποίες έχει δοθεί επιχορήγηση ακόμη και σε έναν Εντομολογικό Σύλλογο. "Είμαι σίγουρος ότι κάνει πολύ καλή δουλειά αυτός ο Σύλλογος, όπως και οι ιεροί ναοί οι οποίοι επιχορηγούνται με 3.000, με 4.000, με 5.000 ευρώ.", σημείωσε.

πηγηελευθεροτυπια