21 Σεπτεμβρίου 2009

Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους η κηδεία των έξι στρατιωτών στη Ρώμη


Πλήθος κόσμου πλημμύρισε σήμερα τους δρόμους της Ρώμης για την επικήδεια τελετή στη Βασιλική του Αγίου Παύλου των έξι Ιταλών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα.

Τυλιγμένα με την ιταλική σημαία, τα φέρετρα των Ιταλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

“Τους στείλαμε εκεί και επέστρεψαν νεκροί”, ανέφερε ο Ουμπέρτο Μπόσι ,επικεφαλής της “Λέγκας του Βορρά”, συμμάχου της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Παρόντες στην τελετή ήταν αξιωματούχοι της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων του προέδρου της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι. Σημειώνεται ότι στην ίδια εκκλησία έγινε και η κηδεία των 19 Ιταλών στρατιωτών, που είχαν σκοτωθεί στην πόλη Νασιρίγια του Ιράκ το 2003.

Αρκετά καταστήματα έκλεισαν τις προθήκες τους σε ένδειξη σεβασμού, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν την αποχώρηση των στρατευμάτων από την ασιατική χώρα. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, το 58% των Ιταλών τάσσεται υπέρ της άμεσης απεμπλοκής των ιταλικών δυνάμεων, ενώ το 40% θεωρεί πως η αποστολή πρόκειται για μια πολεμική επιχείρηση