26 Σεπτεμβρίου 2009

άνοιγμα Παπανδρέου στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.Ψήφο εμπιστοσύνης και εντολή αυτοδυναμίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο, δηλώνοντας έτοιμος να τα βάλει με το κατεστημένο, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος. Απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες “όπου κι αν ανήκουν, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψηφίζουν”, αναφέροντας “είμαι σήμερα εδώ για να τους πω πάμε μαζί”.


Επί της ουσίας έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, λέγοντας ότι η αντιπαράθεση που υπάρχει “δεν είναι μια μάχη που μας χωρίζει. Είναι μια μάχη που μας ενώνει. Δεν είναι μεταξύ πράσινων και γαλάζιων. Είναι μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον”. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής από το ΠΑΣΟΚ θα πάρει “όλα τα επείγοντα μέτρα που αυτή τη στιγμή απαιτούνται για την ανάταξη της οικονομίας μας”.
"Εγκατέλειψαν την Περιφέρεια"
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας εξοργιστική τη στάση της και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κρήτη. Ανέφερε ότι όλες “το 2004 παρέλαβαν μια Κρήτη με ώριμα έργα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έργα δημοπρατημένα. Κι αυτοί όχι μόνο δεν τα τέλειωσαν, αλλά έχασαν και τα λεφτά, τους κοινοτικούς πόρους”.
phghethnos