25 Σεπτεμβρίου 2009

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και γερμανική Διοίκηση για την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


                           ΠΑΣΟΚ  Δεσμευόμαστε για τη λειτουργία

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση που επί 5,5 χρόνια «δεν χάραξε σοβαρή και αξιόπιστη βιομηχανική πολιτική, με αποτέλεσμα τα Ναυπηγεία να αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα βιωσιμότητας», άσκησε το ΠΑΣΟΚ.

Βέλη έστρεψε και κατά της γερμανικής διοίκησης που επαναπαύτηκε στη συνεργασία με το Δημόσιο και δεν επεδίωξε να φέρει δουλειές στην Ελλάδα.

Ωστόσο δεσμεύτηκε για την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων, και για την ενίσχυσή τους με την κατασκευή εξοπλισμών από την πλευρά του κράτους.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Ναυπηγεία.

Ειδικότερα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την Πέμπτη τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Κατά τη συνάντηση, ο Μ. Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επί 5,5 χρόνια δεν χάραξε μια σοβαρή και αξιόπιστη εθνική βιομηχανική πολιτική, με αποτέλεσμα σήμερα τα Ναυπηγεία να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το ότι η Διοίκηση της επιχείρησης δεν επεδίωξε να φέρει δουλειές στην Ελλάδα, παρά μόνο αρκέστηκε στη συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο.

Τόνισε ότι πιθανές διαφορές μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της επιχείρησης δεν αποτελούν θέμα στο οποίο μπορεί να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ, καθώς αποτελούν αντικείμενο των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων.
Τέλος, εκδήλωσε τη συμπαράστασή του προς τους 150 υπαλλήλους της επιχείρησης, η οποία αποκόπηκε από τα Ναυπηγεία και ασχολείται με την κατασκευή τροχαίου υλικού, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.
Μιλώντας δε, με τους εργαζομενους ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων. Θέλουμε Ναυπηγεία ανταγωνιστικά στην αγορά και ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε για την ενίσχυσή τους με την κατασκευή εξοπλισμών από την πλευρά του κράτους».

»Καλούμε την επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να φέρει δουλειές στα Ναυπηγεία. Σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της δεύτερης επιχείρησης (τροχαίου υλικού), οι εργαζόμενοι θα επανενταχθούν στα Ναυπηγεία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν δέχεται εκβιασμούς και απειλές από κανέναν».Στρατηγική δημόσιου ελέγχου και ανάπτυξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη βάση μιας συνολικής ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν υπάρχουν μόνο εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ και στη Γερμανική HDW που παρανομεί και εκβιάζει ασύστολα, αλλά και στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία το 2002, παρά τις αντιδράσεις, χάρισε με απόλυτη αδιαφάνεια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στους Γερμανούς, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί (1 δισ. δρχ!!!) και με προίκα παραγγελίες 1 τρισ. δρχ υποβρυχίων».

»Το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να είναι όμηρος στο διηνεκές της εκβιάζουσας γερμανικής πλευράς, αλλά πρέπει να χαράξει μια στρατηγική δημόσιου ελέγχου και ανάπτυξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη βάση μιας συνολικής ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας».
phgheleftherotypia